Se alla

Thomas Söderström

Gruppledare och ordförande Liberalerna Luleå

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Uppdrag: Gruppledare

Ledamot i kommunstyrelsen

Ledamot i kommunfullmäktige

Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden.

Ledamot i Norrbottens kommuners styrelsen

Ersättare i SKL:s Kultur och Fritidsberedningen

Det här är Thomas!

En driven kille som anser att alla människor kan överraska sig själva och andra bara dom får chansen, idag är han gruppledare för Liberalerna.

Studerat på LTU, Civilingenjör Industriell Ekonomi och är i dag gruppledare för Liberalerna i Luleå.  Komunala frågor som han brinner för är bland annat skola, LSS, demokratifrågor, äldreomsorg, idrott och kultur och miljö.

Idrott och kultur är särskilt viktiga delar för att en kommun ska kunna vara attraktiv.

Om han fick bestämma i Luleå så skulle han bl.a. vilja att det kom till en sommardans loge i kommunen.

– Det är tråkigt att vår vackra sommarstad inte har en naturlig scen och plats för dans på sommartid. Pardans som t.ex. bugg, foxtrot, ”swing” och så många fler dansformer är härliga idrotts och kulturyttringar som många Luleåbor uppskattar.

När mogenlogen försvann från Storheden för ca 12 år tappade Luleå en stor bit av denna viktiga kultur och motionsform.

Thomas Söderström
Epost: thomas.soderstrom@liberalerna.se
Telefon: 070-173 37 50

Sociala Medier

 • Följ på: 

Att det aldrig tar slut!? Jag lider med Liam och hans föräldrar. Skolan är ansvarig att lösa situationen oavsett. När det går så långt att man som förälder inte känner någon tillit alls till kommunens åtgärder, ja då har man misslyckats totalt.
I en kommun som beslutat om total ...nolltolerans mot kränkningar.
Hade kommunen agerat tidigt, då hade man troligen ej heller behövt skylla ifrån sig med lagtexter (som ändå inte har någon betydelse då kränkningsärenden alltid är kommunens ansvar)
Flera år av våldsamma kränkningar och nu har det landat i att den enda lösningen som föräldrarna har kvar är att flytta från sin kommun!

Image for shared link
Sonen mobbas i skolbussen: "Vi överväger att flytta från kommunen. Det här är som en mardröm som aldrig tar slut"

I tre veckor har nu 14-årige Liam som mobbats i skolbussen varit hemma från skolan. Om han inte får taxi överväger familjen att flytta. "Vi har...

pt.se

Det är absurt hur den tidigare regeringen härjat för att vi slutligen ska hämta här! 5 kr kwh som det ev. kommer toppas i idag. Ett gäng som inte förstått sig på hur elsystemet fungerar och hur man ser till att priset hålls hyfsat stabilt. Elsystemet behöver en stabil baskraft (i Sverige... är det kärnkraften) för att undvika alltför stora svängningar. Det höga elpriset beror på en kombination av bland annat höga bränslepriser och minskad vattenkraftskapacitet här i norra Sverige. Dessutom är produktionen av vindkraft låg.
Det är bra med förnybar el, det är faktiskt fantastiskt. Det är dock inte så fantastiskt att äventyra hela elsystemet med en ensidig politik som inte ser till helheten.

Det här är inte acceptabelt och nu måste vi från samhället och specifikt politiken agera. Jag kommer ta frågan vidare till barn och utbildningsnämnden vad politiken kan göra för att stötta upp förvaltningens arbete. Bra agerande av rektorn på residensskolan. Mobbning och kränkningar ...ska inte finnas i Luleå. Under hösten på Liberalerna Luleås initiativ har vi sett till att kommunen nu uttalat nolltolerans mot kränkningar inom skolan. Sociala medier har skapat helt nya arenor där kränkningar kan florera, det blir vår uppgift att förhindra att sådant dyker upp.

Image for shared link
Skolungdomar i Luleå uppmanas sprida rykten på Instagramkonto - P4 Norrbotten

På ett anonymt Instagramkonto sprids rykten om till exempel sexuella handlingar bland skolungdomar i Luleå.  På onsdagseftermiddagen hade ...

sverigesradio.se

För att lärarna ska känna sig trygga i att agera tydligt mot ordningsstörande elever är det av största vikt att de har ett starkt stöd i lagen. Vi behöver därför göra skollagen tydligare, så att det framgår vilka befogenheter en lärare har för att upprätthålla trygghet och ...studiero. Lagen behöver också ändras så det tydligare att det är de vuxna på skolan som bestämmer vilka ordningsregler som ska gälla.

 • 31 augusti 2021

  Trygghetsvakter behövs i Luleå!

  Det har varit väldigt stökigt på Köpmantorget i vår och sommar. Det har rapporterats om mycket oroligheter och polisen gick ut i våras och…

 • 26 augusti 2021

  Inför utmaningsrätt på kommunal verksamhet

  Luleå kommun ska vara en företagsvänlig kommun, där entreprenörer väljer att starta upp och driva företag. Svenskt Näringsliv gör årligen en rankning av företagsklimatet…

Kontaktuppgifter

070-1733750 ...