“Liberalernas Thomas Söderström och Ylva Mjärdell, som väckte ärendet, förtjänar en eloge för sitt arbete. Det är bara så sorgligt att det alls ska behövas.” Skriver idag Daniel Persson i sin ledare i Kuriren.

Här utvecklar Thomas Söderström sitt resonemang om Liberalernas nämndsitiativ. 

Liberalerna Luleås nämndsinitiativ i kommunstyrelsen kommenteras av Daniel Persson i Norrbottens kuriren. Jag får tacka för den eloge vi fick i ledaren, men Daniel Persson har helt rätt, vi borde inte ha behövt skriva ett initiativ. Näringslivet har hört av sig inte bara en gång om just att man efterfrågar åtgärder och hjälp. Men det är iallafall bättre sent än aldrig, och därför är det bra av S att trots det bifalla förslaget.

Vi har från Liberalernas sida följt utvecklingen, och fått signaler om att kommunen inte i den grad man kan tro pratat med näringslivet. Fokus har varit på vissa organisationer. I media har man kunnat läsa att politiken fokuserat på festivaler och presentkort. Ett och annat förslag om underlättande har genomförts men inte i dialog med företagen i den mening vi anser man behöver ha. Dessutom har förslagen kommit pö om pö och inte i ett paket där man kan skapa betydande synergier. 

Liberalerna vill se att Luleå inte bara är Norrbottens motor bland kommunerna utan även topp tio i landet vad gäller näringslivsklimat. Vi har alla förutsättningar med ett tekniskt universitet, en stark industri och växande näringar inom turism, IT och många fler. Luleå genomgår en utveckling från industrikommun till att bli en kombinerad industri och kunskapskommun. Dessutom har vi enorm potential ute i byarna att knyta ihop säcken mot våra grannkommuner och skapa ytterligare synergier för ett starkare norrbotten. Ett vad vi kallar möjligheternas Norrbotten.

Allt detta går om man fokuserar på uppdraget att se till att näringslivet får så goda förutsättningar det bara går. 

Det vill iallafall vi från Liberalerna i Luleå bidra med. Luleå ska bli möjligheternas kommun, och det ska vi göra tillsammans.

#luleå #företagarna